MENU

Corsica – Bastia / Saint-Florent / San Michele de Murato

2
10464
0

De dag was mooi begonnen, de zon begon te schijnen. De eigenares heeft ons wat wafels gegeven die ze gebakken had. (Kwam goed uit want we hadden geen brood om te ontbijten)

We wilden de markt in Bastia gaan bezoeken maar tegen dat we daar toekwamen was het er aan het regenen en waren ze de kramen al aan het opruimen. Eerst kwamen we op de broccante markt op San Nicolas plein. Daar hebben we niet veel van gezien. Dan zijn we maar naar vieux port van Bastia gegaan en hadden we de markt gevonden maar die liep ook al op zn einde. We hebben toch nog een blokje Corsicaanse hesp kunnen scoren. Heel mooi stadje. ‘s middags was het een corsicaanse specialiteit: charcuterie met beignets de fromage en kaas en confituur van vijgen. Lekker!


Na Bastia zijn we doorgereden naar Saint Florent… Sympathiek stadje. Van het oude Citadel bleef niet zoveel over maar was wel eens tof om in die ruines te gaan neuzen.


Om de dag af te sluiten zijn we nog eens langs de San Michele de Murato gereden. Een groen-witte Pisaanse kerk, naar het schijnt de mooiste van het eiland. En Max had zijn vrienden gevonden…

COMMENTS: 2
 1. June 15, 2015 by Vivi

  Mooi!
  Wat spijtig van het weer
  Maar laat het niet aan jullie hart komen

  • June 16, 2015 by lemax

   Mja maar eigenlijk valt het nog mee. Tis niet zoals bij ons dat het een hele dag slecht is. Het regent een uurke en daarna is het volop zon. Denk dat vandaag (16/06) de slechtste dag is maar webben daarnet al goed gebakken in de zon. Nu het regent kunnen we ons valiezen maken om morgen naar het zuiden te gaan.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry, the comment form is closed at this time.